22 maj 2022
18:00

Örslösa-Söne IK

Referat: IFK Tidaholm - Örslösa-Söne IK

Söndagkvällens bortamatch mot Tidaholm blev en mindre väl genomförd match ifrån vår sida trots en tidig ledning.
Med hjälp av lite kareoke på bussresan till Tidaholm så hoppades vi på ett taggat ÖSIK. Men inte ens skönsång i bussen kunde hjälpa oss till tre poäng.
Vi kommer aldrig riktigt in i matchen på ett bra sett. Vi hamnar fel i vårat presspel och börjar pressa en och en. Det i kombination med att vi möter ett spelskickligt lag gör att de får kontrollera matchbilden från start. Tidaholm skapar ett par riktigt farliga målchanser direkt men det är på en snabb omställning från en djupledsboll ifrån Nora till en löpande Klara som vi tar ledningen. Klara löper ifrån försvarsspelarna och placerar in bollen i mål.

Vi uttnjytjar energin som målet gav och matchbilden jämnar ut sig något trots stort bollinnehav ifrån Tidaholm. När vi inte lyckas skapa några längre anfall så tryter vår ork tillslut och med en liten stund till halvtidspausen så lyckas motståndarna göra mål på oss efter ett hårt skott utifrån som är otagbart för Josefin i målet. Likaläge i halvtid.

Till andra halvlek vill vi hamna mer rätt i vårat höga försvarsspel och ge Tidaholm större problem i deras speluppbyggnad.
Tyvärr är inte andra halvlek gammal innan vi släpper in ett mål. Ett missförstånd leder till att motståndaren snor åt sig bollen, sprintar sig fri och placerar in 1-2 målet. Det satte lite prägel på vår andra halvlek där vi inte är helt påkopplade. Vi saknar energin att ta oss tillbaka in i matchen och vi lyckas inte skapa många målchanser för att jaga en kvittering.
Tidaholm kontrollerar resten av matchen och gör 1-3 och 1-4 innan domaren blåser av.
Idag saknar vi tyvärr energin, vi var inte helt påkopplade samt att vi möter ett bra motståndarlag. Dessa tre delar innebär att vi fullt rättvist förlorade matchen.

Det vi tar med oss ifrån matchen är att om vi inte är helt påkopplade, gör vårat yttersta så blir det svårt att vinna matcher.
Vi kan göra svåra matcher jämna mot riktigt bra lag om vi alltid ger vårat yttersta och sammarbetar med varandra. Idag lyckades vi inte med det, Vi lär oss och förbättras.